TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1-2022-00018

sztp.jpg

 A kedvezményezett neve: Kisbajom Község Önkormányzata
A fejlesztés tárgya, célja: Önkormányzati épület energetikai fejlesztése Kisbajomban
A szerződött támogatás összege: 59 988 480,- Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma:   2025.06.30.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A fejlesztés a 7542 Kisbajom, Kossuth utca 111., hrsz: 133/4-on fekvő, Kisbajom Község Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. A fejlesztendő épület 7542 Kisbajom, Kossuth utca 111., hrsz: 133/4-on található, Kisbajom Község Önkormányzata kizárólagos tulajdonát képezi.

A külső határoló szerkezetek energetikai fejlesztése körében az épület határoló szerkezetei (külső falak), padlásfödéme és lábazata hőszigetelést kap, a nyílászárókat kicseréljük. A fűtési rendszert korszerűsítjük, új kondenzációs gázkazánnal és modern vezérléssel. Fotovillamos (HMKE) rendszert alakítunk ki,  3 kW napelem kerül felhelyezésre. A projektben projektarányos akadálymentesítés történik (akadálymentes parkoló, az épület megközelítése, akadálymentes mosdóhelyiség kialakítása). A projekt olyan épület fejlesztését célozza, mely a nagyközönség számára látogatható.

Az Önkormányzatnak ezen épülete szolgálják ki az hivatali, művelődési házi és könyvtár funkcióját. Elemezve az épület energiafelvételét,
megállapítást nyert, hogy az épület folyamatos használata mellett feltétlenül indokolt a környezetvédelmi szempontok-, és költségtakarékosság okán az épület fejlesztése, energia felvételének csökkentése. Az épület vonatkozásában napi használatról beszélhetünk. A fejlesztés Kisbajom teljes lakosságát érinti, hiszen ez a falu központ, itt tudják hivatalos ügyeiket intézni, a művelődési ház és a könyvtár számos rendezvénynek ad otthont. A fejlesztés eredményeként a megújuló energia felhasználás növekszik a +3kW inverter teljesítményű napelemes rendszernek köszönhetően (ez idáig nem volt megújuló energia termelő berendezés az épületen).

A vegyes hőenergia forrással ellátott épület megújuló energia felhasználása nőni fog, és az ÜHG fajlagos korlátnak való megfelelést vizsgáló táblázatrész „Megfelelt” értéket jelez.