TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1-2022-00025

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: Barcs Város Önkormányzata
A fejlesztés tárgya, célja: Önkormányzati épület energetikai korszerűsítése Barcson
A szerződött támogatás összege: 369 739 570,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.06.30.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt célja a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése, az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése, a széndioxid-kibocsátás csökkentés és az erőforrás-hatékonyság megvalósítása, az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának és / vagy megújuló energiafelhasználásának növelése. A fejlesztés Barcson 6 különböző helyszínen 6 különböző épületet érint.

Az 1. Barcs, Kossuth Lajos u. 2. hrsz:674 -en fekvő, Barcs Város Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Az ingatlanon elhelyezkedő épületben kap helyet az iskola tornaterme, mint tornaterem funkció. Ezen épület vonatkozásában az épület energiahatékonysági-központú fejlesztése valósul meg. A külső határoló szerkezetek energetikai fejlesztése körében az épület határoló szerkezeteiből a csarnok tetőszerkezete és a lapostető födéme hőszigetelést kap, a nyílászárók egy részét, melyek elavultak kicseréljük. A falak hőszigetelése megtörténik. A fűtési rendszert korszerűsítjük, új hőszivattyús rendszerrel és modern vezérléssel. Fotovillamos (HMKE) rendszert alakítunk ki, 50 kW napelem kerül
felhelyezésre. A projekt olyan épület fejlesztését célozza, mely a nagyközönség számára látogatható.

A 2. Barcs, Kálmán Imre u. 10. hrsz: 89/1-on fekvő, Barcs Város Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Az ingatlanon elhelyezkedő épületben kap helyet az önkormányzat Kistérségi Járóbeteg Ellátó Központja, mint járóbeteg-szakellátások funkció. Az épületre csak fotovillamos (HMKE) rendszert telepítünk, 50 kW-os teljesítménnyel.

A 3. Barcs, Bajcsy-Zsillinszky u 72. hrsz: 57/1-on fekvő, Barcs Város Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület
energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Az ingatlanon elhelyezkedő épületben kap helyet az önkormányzat orvosi rendelője, mint háziorvosi és házi gyermekorvosi ellátás funkció. Az épületre csak fotovillamos (HMKE) rendszert telepítünk, 12 kW-os teljesítménnyel.

A 4. Barcs, Bajcsy-Zsillinszky u 46. hrsz: 24-on fekvő, Barcs Város Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület
energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Az ingatlanon elhelyezkedő épületben kap helyet az önkormányzat hivatala, mint közigazgatási funkció. Az épületre csak fotovillamos (HMKE) rendszert telepítünk, 7 kW-os teljesítménnyel.

Az 5. Barcs, Vásártér u. hrsz: 1517/19-on fekvő, Barcs Város Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület
energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Az ingatlanon elhelyezkedő épületben kap helyet az önkormányzat Roma Közösségi háza, mint közösségi terek funkció. Az épületre csak fotovillamos (HMKE) rendszert telepítünk, 3 kW-os teljesítménnyel.

A 6. Barcs, Ifjúság u. 18. hrsz: 933-on fekvő, Barcs Város Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület  energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Az ingatlanon elhelyezkedő épületben kap helyet az önkormányzat Könyvtára,mint könyvtár funkció. Az épületre csak fotovillamos (HMKE) rendszert telepítünk, 15 kW-os teljesítménnyel.