TOP_PLUSZ-2.1.1-21-SO1-2022-00025

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A fejlesztés tárgya, célja: Önkormányzati épület energetikai korszerűsítése Barcson
A szerződött támogatás összege: 369 739 570,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.06.30.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt célja:
A fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése, az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése, a széndioxid-kibocsátás csökkentés és az erőforrás-hatékonyság megvalósítása, a Nemzeti Energiastratégia és a NEKT legfontosabb célkitűzéseihez való hozzájárulás, a felhívásban meghatározott önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának és / vagy megújuló energiafelhasználásának növelése.

A pályázatot a helyi önkormányzatnak (GFO21) minősülő Barcs Város Önkormányzata (továbbiakban: Főkedvezményezett) nyújtja be a Somogy Vármegyei Önkormányzattal (továbbiakban: Konzorciumi partner) konzorciumi formában. A fejlesztés Barcson 6 különböző helyszínen 6 különböző épületet érint.

Az 1. Barcs, Kossuth Lajos u. 2. hrsz: 674 -en fekvő, Barcs Város Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Nevezett épületben felmerülő önkormányzati feladatellátás komplex, és teljes körűen igazodik a Felhívás 2.3.fejezet 3. pontjában meghatározott funkciókhoz. Az ingatlanon elhelyezkedő épületben kap helyet aziskola tornaterme (Felhívás 2.3 fejezet 3. a) pont), mint tornaterem funkció. Ezen épület vonatkozásában a Főkedvezményezett az épület energiahatékonysági-központú fejlesztését valósítja meg. Tevékenysége feltétlenül illeszkedik a Felhívás 2.1.1. pontjában felvett tevékenységékhez. A külső határoló szerkezetek energetikai fejlesztése körében az épület határoló szerkezeteiből a csarnok tetőszerkezete és a lapostető födéme hőszigetelést kap, a nyílászárók egy részét, melyek elavultak kicseréljük. A falak hőszigetelése megtörténik. A fűtési rendszert korszerűsítjük, új hőszivattyús rendszerrel és modern vezérléssel. Fotovillamos (HMKE) rendszert alakítunk ki, 50 kWnapelem kerül felhelyezésre. A projektben projektarányos akadálymentesítés történik. A projekt olyan épület fejlesztését célozza, mely a nagyközönség számára látogatható.

A 2. Barcs, Kálmán Imre u. 10. hrsz: 89/1-on fekvő, Barcs Város Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Nevezett épületben felmerülő önkormányzati feladatellátás komplex, és teljes körűen igazodik a Felhívás 2.3.fejezet 3. pontjában meghatározott funkciókhoz. Az ingatlanon elhelyezkedő épületben kap helyet az önkormányzat Kistérségi Járóbeteg Ellátó Központja (Felhívás 2.3 fejezet 3. i) pont), mint járóbeteg-szakellátások funkció. Az épületre csak fotovillamos (HMKE) rendszert telepítünk, 50 kW-os teljesítménnyel.

A 3. Barcs, Bajcsy-Zsillinszky u 72. hrsz: 57/1-on fekvő, Barcs Város Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Nevezett épületben felmerülő önkormányzati feladatellátás komplex, és teljes körűen igazodik a Felhívás 2.3. fejezet 3. pontjában meghatározott funkciókhoz. Az ingatlanon elhelyezkedő épületben kap helyet az önkormányzat orvosi rendelője (Felhívás 2.3 fejezet 3. i) pont), mint háziorvosi és házigyermekorvosi ellátás funkció. Az épületre csak fotovillamos (HMKE) rendszert telepítünk, 12 kW-os teljesítménnyel.

A 4. Barcs, Bajcsy-Zsillinszky u 46. hrsz: 24-on fekvő, Barcs Város Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Nevezett épületben felmerülő önkormányzati feladatellátás komplex, és teljes körűen igazodik a Felhívás 2.3.fejezet 3. pontjában meghatározott funkciókhoz. Az ingatlanon elhelyezkedő épületben kap helyet az önkormányzat hivatala (Felhívás 2.3 fejezet 3. f) pont), mint közigazgatási funkció. Az épületre csakfotovillamos (HMKE) rendszert telepítünk, 7 kW-os teljesítménnyel.

Az 5. Barcs, Vásártér u. hrsz: 1517/19-on fekvő, Barcs Város Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Nevezett épületben felmerülő önkormányzati feladatellátás komplex, és teljes körűen igazodik a Felhívás 2.3.fejezet 3. pontjában meghatározott funkciókhoz. Az ingatlanon elhelyezkedő épületben kap helyet az önkormányzat Roma Közösségi háza (Felhívás 2.3 fejezet 3. c) pont), mint közösségi terek funkció. Az épületre csak fotovillamos (HMKE) rendszert telepítünk, 3 kW-os teljesítménnyel.

A 6. Barcs, Ifjúság u. 18. hrsz: 933-on fekvő, Barcs Város Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület energiahatékonyság-központú fejlesztésére irányul. Nevezett épületben felmerülő önkormányzati feladatellátás komplex, és teljes körűen igazodik a Felhívás 2.3. fejezet 3.pontjában meghatározott funkciókhoz. Az ingatlanon elhelyezkedő épületben kap helyet az önkormányzat Könyvtára (Felhívás 2.3 fejezet 3. d) pont), mint könyvtár funkció. Az épületre csakfotovillamos (HMKE) rendszert telepítünk, 15 kW-os teljesítménnyel.