TOP_PLUSZ-3.3.1-21-SO1-2022-00012

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: Somogyudvarhely Község Önkormányzata
A fejlesztés tárgya, célja: Óvodaépület korszerűsítése, mini bölcsőde kialakítása Somogyudvarhelyen
A szerződött támogatás összege: 75 031 610,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.31.

A projekt tartalmának részletes bemutatása: 

A projekt keretében az Iciri Piciri családi bölcsőde mini bölcsődévé alakítása és Somogyudvarhely Napközi Otthonos Óvoda infrastrukturális
fejlesztése és energetikai korszerűsítése valósul meg. 

Iciri Piciri Családi bölcsődében eltervezett felújítási munkálatok:

Az épületben bölcsődés korosztály számára kialakított és igényeinek megfelelő (pelenkázási és fürdetési lehetőséget is biztosító) elkülönített
gyermekmosdó nem áll rendelkezésre. A fürdőszoba közös az óvodás korú gyermekekkel, amit az ovisokkal felváltva használnak. A gyermekmosdó túlzsúfolt, a helyiség mérete nem biztosít lehetőséget olyan átalakításra, hogy egy helységben megoldható legyen mindkét korosztály számára szükséges tárgyi feltétel.  A csoportszobának nincs közvetlen kapcsolata a gyermekmosdóval, a gyermeköltözőn át lehet az óvodai mosdóba eljutni. A csoportszoba mérete (50 m2) lehetővé teszi, hogy a gyermekfürdő, valamint a fektetőhelytároló raktár abból kerüljön leválasztásra. A projekt keretében babakocsi tároló kerül kialakításra. A gyermeköltöző helyiség rendelkezésre álló területének megnövelése érdekében a gyermeköltöző és a szélfogó összenyitásra kerül. A csoportszoba teljes belső felújítása megtörténik (villamoshálózat korszerűsítése, festés, padozatcsere, fűtéskorszerűsítés). Emellett az óvodai udvarból új kerítéssel leválasztott bölcsei udvart hozunk létre. Az udvari játékok és beltéri fejlesztő játszóeszközök beszerzése valósul meg. 

Somogyudvarhely Napközi Otthonos óvoda fejlesztése során az alábbi munkálatok készülnek:

Az épület 1948-ban épült, óvodai nevelés 1971-től zajlik az épületben. Az utolsó felújításra 2020-ban került sor. A belső tereket illetően 2006-ban történt utoljára felújítás. Időközben csak a legszükségesebb javítási, karbantartási munkálatok kerültek elvégzésre, ezért teljes belső felújításra szorul (villamoshálózat korszerűsítése, festés, padozatcsere, fűtéskorszerűsítés). A projekt keretében a tornaszoba nyílászárói cserélésre kerülnek és a határoló falak, fődém hőszigetelése megtörténik. Az óvodai eszközök, bútorzat cserélésre kerül. A tornaszobában sófal kerül kialakításra. 

A projekt 1 új bölcsődei férőhely létrehozását eredményezi, amely a családi bölcsőde mini bölcsődévé történő átalakulásából fakadóan jön létre.