Hírek / A volt Levéltár épületének felújítására pályázik a megye 2016. December 09. 13:19

A volt Levéltár épületének felújítását célzó egymilliárd forintos pályázat benyújtásáról döntött a Somogy Megyei Közgyűlés december 09-i soros ülésén.

A közgyűlés napirendi pontjai előtt Jakodáné Jendrek Zsuzsanna, a SIKK-Tér vezetője számolt be a somogyi fiatalok kábítószer fogyasztásáról, majd Wéber Antal tábornok a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenységéről tájékoztatott.

A napirendek tárgyalása során többek között az elmúlt hónapok személyi változásainak kiadása miatt is módosították a megyei önkormányzat idei költségvetését. A klímastratégia kidolgozására elnyert 30 millió forintot céltartalékba helyezték. Az év közben felmerült kérdések és a futó pályázatok alapján változtatták meg a Szervezeti és Működési Szabályzatot. Az apróbb módosítások mellett Klíma irodát és Paktum irodát hoztak létre, míg a Pénzügyi Bizottságot Pénzügyi és Jogi Bizottsággá nevezték át.

Döntöttek a Somogy Megyei Közgyűlés 2017. évi munkatervéről, illetve a Somogy Megye Integrált Területi Programja módosításáról. Utóbbi alapján a Somogy Megyei Önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező volt Levéltár épületének energetikai felújítását irányozták elő, melyet Kaposvár Megyei Jogú Várossal közösen hajtanak végre. Mintegy egymilliárd forintra pályázik a megyei önkormányzat a beruházáshoz, míg a megyeszékhely a Modern Városok program keretében 400 millió forintot különít el ugyanerre a célra. A közgyűlési döntés értelmében megkezdődhet a pályázat előkészítése, mely során egy hatásvizsgálat keretében megye és város közösen határozzák meg az épület leendő funkcióját.

Vissza az előző oldalra