Hírek

Összesen 152 db hír 16 oldalon.

A somogyi viharkárosultak támogatását kéri a megyei közgyűlés elnöke 2021. Június 29. 12:20

A somogyiak mindig összefogtak a bajban, legutóbb a horvátországi földrengés okozta károk felszámolásához, az újjáépítéshez járultunk hozzá. Most ismét a somogyiak összefogását, segítségét kérem, ugyanis ezúttal megyénkben történt katasztrófa. Több mint négyszáz házban tett kárt a péntek esti vihar Somogy megyében.

Bővebben

Rajnai rizling nyert a Somogy Bora borversenyen 2021. Június 24. 19:25

A Podmaniczky Pincészet 2020-as évjáratú Tere-fere elnevezésű rajnai rizling borát választották 2021 Somogy Borává június 24-én a szőlősgyöröki Szent Anna Borházban.

Bővebben

Az árván maradt gyermekekért fog össze Somogy 2021. Május 18. 11:40

Levélben keresi meg hamarosan a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke a megye polgármestereit, jegyzőit, hogy segítségüket kérje a koronavírus miatt árván, félárván maradt gyermekek támogatása érdekében - hangzott el kedd délelőtt a kaposvári Vármegyeházán tartott sajtótájékoztatón. Biró Norbert a somogyi érintettek felmérésében vállalt koordináló szerepet a Regőczi István Alapítvány számára.

Bővebben

Megkezdődhet a Vármegyeháza energetikai korszerűsítése 2021. Március 10. 11:23

Szerda délelőtt aláírták a kivitelezői szerződést, így hamarosan elindulhat a Somogy Megyei Önkormányzat TOP forrásból támogatott saját projektje, a Vármegyeháza épületegyüttes épületeinek energetikai korszerűsítése.

 

Bővebben

Csendben ünnepel ma Somogyország 2021. Január 06. 09:30

Csendben ünnepel ma Somogyország. Az évtizedeken keresztül sikeres, színes, mozgalmas Megyenap és Megyehét eseményeit idén kényszerűen háttérbe szorította a koronavírus járvány. Megyénk legnagyobb ünnepén azonban erkölcsi kötelességünk - ha csak írott formában is – megemlékezni arról a dicsőségről, melynek köszönhetően a magyar vármegyék közül elsőként Somogy kapott címert és pecséthasználati jogot – kezdte ünnepi megemlékezését Biró Norbert.

Bővebben

Arcmaszkokkal támogatja településeit a Somogy Megyei Önkormányzat 2020. November 18. 10:42

Több mint 1500 plexi arcmaszkkal járul hozzá 108 somogyi település koronavírus járvány elleni védekezéséhez a megyei önkormányzat. Az első darabokat szerda délelőtt adta át Biró Norbert a Kaposvári Vigasságok terén Horváth Győzőnek, Iharos polgármesterének.

Bővebben

Elektronikus ügyintézésre áll át a Megyeháza hétfőtől 2020. November 13. 15:48

Csak indokolt esetben, előre egyeztetett módon fogad ügyfeleket november 16-tól a Somogy Megyei Önkormányzat és Hivatala a COVID-19 vírus terjedésére tekintettel. Az intézmény munkatársai A/B munkahét szerinti beosztásban személyes jelenléttel, illetve otthoni munkavégzés keretében tartózkodva látják el feladataikat.

Bővebben

Tájékoztató a Somogysárdi Betyár Csárda műemlék épület turisztikai hasznosításáról 2020. Október 30. 08:16

Somogysárd Község Önkormányzata a VP6-19.2.1.-31-2.2.1-17 kódszámú, Észak Kaposi Partnerek Vidékfejlesztési Egyesület - Turisztikai infrastruktúra fejlesztése című pályázati felhívás alapján elnyert támogatásból a támogatási kérelemben tervezett műszaki-szakmai tartalommal megvalósította a  „Somogysárdi volt Betyár Csárda épület turisztikai infrastruktúra fejlesztése” c. projektjét, a vidékfejlesztési program keretében felújított épületben.

Bővebben

Nem csak önkormányzatok kérhetik a Projektiroda segítségét 2020. Szeptember 25. 12:42

Etikai kódex készült a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal köztisztviselői számára, a Projektiroda pedig bővítheti tevékenységi körét a Somogy Megyei Közgyűlés pénteki döntése értelmében.

Bővebben

Járványügyi szigorítások a Somogy Megyei Önkormányzatnál 2020. Szeptember 14. 13:47

Szigorításokat vezetett be ma reggeltől a Somogy Megyei Önkormányzat és Hivatala az ügyfélfogadásban, illetve a rendezvények megtartása vonatkozásában.

Bővebben