• Somogy Megyei Önkormányzat
  • Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 10.
  • Telefon: +36 (82) 898-246
  • E-mail: hivatal@som-onkorm.hu
Megyeháza Kaposvár Fő utcáján

Megyeháza Kaposvár Fő utcáján

Hírek

Összesen 67 db hír 7 oldalon.

Újabb turisztikai attrakcióra készülnek a Zselicben 2017. Április 06. 11:36

A természethez kapcsolódó sportágak meghonosítása is célja annak a „Hűség Útja” elnevezésű tematikus turistaútnak, melynek kialakítása a napokban fejeződik be a Zselicben – hangzott el a hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarmon tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Bővebben

Biró Norbertet választották a Pannon ETT alelnökének 2017. Április 05. 14:39

A Pannon Európai Területi Társulás (ETT) alelnökének választották csütörtökön Biró Norbertet, a Somogy Megyei Közgyűlés elnökét.

Bővebben

Újabb szintre lépett a somogyi Borstratégia 2017. Március 22. 14:19

A somogyi borok népszerűsítését kéri közös levelében a megye polgármestereitől Biró Norbert a megyei önkormányzat, dr. Gombos Sándor az agrárkamara és Bujdosó Ferenc a dél-balatoni borászok képviseletében. A megyei Borstratégia kidolgozásának része a szerda délelőtt Rádpusztán aláírt dokumentum.

Bővebben

Éghajlatváltozási Platform alakult Somogyban 2017. Március 10. 11:48

Az emberi egészség-, a természeti- és épített környezetünk megóvása, a vízkészlet gazdálkodás optimalizálása, illetve a mezőgazdasági termelés adaptálása tekinthetőek megyénkben is az elsődleges célkitűzéseknek- hangzott el péntek délelőtt a kaposvári Vármegyeházán a Somogy Megyei Éghajlatváltozási Platform alakuló ülésén.

Bővebben

Innovációs pályázatban vállalt szerepet Somogy 2017. Március 02. 13:37

A közbeszerzések hatékonyságának növelése, az igényekhez igazodó konkrét megoldások kifejlesztése a célja annak a nemzetközi projektnek, melynek nyitórendezvényét csütörtök délelőtt tartották a kaposvári Vármegyeházán. A Somogy Megyei Önkormányzat az egészségügy innovatív közbeszerzéseiben vállalt szerepet.

Bővebben

Kaposvári üzemeltetője lesz a Vigasságok terének 2017. Március 02. 13:24

Az Együd Árpád Kulturális Központ üzemeltetheti a Kaposvári Vigasságok terének kültéri rendezvényhelyszínét. A vendéglátóegységre újabb pályázatot írnak ki – döntött többek között erről is a Somogy Megyei Közgyűlés csütörtöki soron kívüli ülésén.

Bővebben

Kaposvári diákok nyerték a somogyi értékvetélkedőt 2017. Február 22. 15:15

Kaposvári diákok képviselhetik Somogy megyét a hungarikumokról szóló vetélkedő országos döntőjében. A Vármegyeházán szerdán tartott megyei döntőben kilenc csapat mutathatta meg, mennyire ismeri somogyi- és nemzeti értékeinket.

Bővebben

Pályázati nagyüzem Somogyban 2017. Február 20. 16:16

Közel kettőszázharminc pályázatról döntött idén a Somogy megyei TOP Projekt Bizottság – közölte hétfő délután a kaposvári Vármegyeházán tartott sajtótájékoztatóján Biró Norbert. A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a beérkezett pályázatok nagy részét támogató javaslattal továbbították.

Bővebben

Költségvetésről döntött a megyei közgyűlés és még egy alelnökkel erősítette az Önkormányzatot 2017. Február 15. 12:15

A Somogy Megyei Közgyűlés határozatban tiltakozik a drávai vízierőművek létesítése ellen – döntötték el a képviselők a testület szerdai soros ülésén a kaposvári Vármegyeházán. Emellett elfogadták az idei év költségvetését és társadalmi megbízatású alelnöknek választották Tardi Tamást.

Bővebben

Indulhat a somogyi Foglalkoztatási Paktum gyakorlati megvalósítása 2017. Február 13. 10:19

Harmincnégy szavazati joggal rendelkező szervezet részvételével alakult meg hétfő délelőtt Kaposváron a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében a megyei Foglalkoztatási Fórum. Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírását követően megválasztották a szervezet Irányító Csoportját, majd meghatározták az idei év munkarendjét és elfogadták a megyei foglakoztatási stratégiát. Ezzel lezárult a projekt előkészítő szakasza.

Bővebben