Hírek / Átadták az ezredik mikrohitelt 2015. Május 11. 13:08

Több mint ötmilliárd forintos fejlesztési forráshoz jutottak a megyei Vállalkozói Központ jóvoltából 2000 óta a somogyi kis- és közepes vállalkozások. Az ezredik mikrohitelt ma adták át Kaposváron.

A Somogy Megyei Vállalkozói Központ az elektronikus hitel nyilvántartási rendszer bevezetése, azaz 2000 óta, 1000 ügyfélnek összesen 5.175.000.000 forint mikrohitelt folyósított. A jelenleg is élő hitelállomány közel 2,5 milliárd forint. A banki feltételeknél kedvezőbb kondíciókkal rendelkező hiteleket elsősorban fejlesztésre, másodsorban pedig forgóeszköz-finanszírozásra fordították a kkv-k. A 2007-13-as időszakban az egyik legnépszerűbb vállalkozásfejlesztő - Kombinált Mikrohitel - programban is részt vett a Vállalkozói központ, melynek keretében 730.000.000 forint vissza nem térítendő támogatáshoz juttatták a somogyi vállalkozásokat.

Az ezredik mikrohitel kihelyezésének ünnepségén Jakó Gergely köszöntőjében kiemelte: a következő évek gazdasági fejlődésének egyik fontos eleme lehet a Vállalkozói Központ. Ehhez alacsonyan kell tartani a kamatszintet, és hatékony segítséget kell nyújtani a megye vállalkozásainak, akár tanácsadás, akár képzés formájában.

Kaposvár alpolgármestere a megyeszékhely kitörési pontjaként a mezőgazdaságot és élelmiszeripart, a gépipart és a turizmust említette. Borhi Zsombor a kkv-k erősödését várja az uniós forrásoktól.

Keresztes Péter, a Somogy Megyei Vállalkozói Központ főigazgatója röviden ismertette az elmúlt évek tevékenységét, a kkv-knak nyújtható támogatásokat. Ezt követően levetítettek egy kisfilmet az ezredik mikrohitelt átvevő vállalkozásról, majd emlékplakettet adtak át Mikicsné Horváth Katalinnak, a Kapos Dom 2000 Kft. ügyvezetőjének, akivel egy fát is elültettek az esemény emlékére.

Vissza az előző oldalra