Hírek / Értéknapon nyílik a Kaposvári Vigasságok tere 2015. Augusztus 24. 13:30

Hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg augusztus 28-án, pénteken a Somogyi Értékek Napját, mely egyben a Kaposvári Vigasságok terének kapunyitása is – közölte a Kaposvári Vigasságok terén hétfői sajtótájékoztatóján dr. Sárhegyi Judit.

A megyei jegyző kiemelte: szándékaink szerint minden évben olyan somogyi előadóknak kívánunk bemutatkozási lehetőséget biztosítani, akik sokat tettek Somogy népszerűsítéséért, hagyományaink ápolásáért. Nagy többségüket már kitüntette a megye közgyűlése, de akadnak köztük olyanok tehetségek is, akik még csak szűkebb környezetükben ismertek, ezért nekik is lehetőséget adunk kilépni a megye színpadára.

Ezerszínű Somogy címmel látható ezen a napon a megye előadóinak, kulturális csoportjainak ünnepi műsora. A fellépők között köszönthetjük az Örökségünk – Somogyország Kincse díjas Kaposvári Egyetem színészhallgatóit, az Örökségünk – Somogyország Kincse díjas Csiky Gergely Színház művészeit, Nyári Szilviát és Nyári Oszkárt, a Somogy Polgáraiért Díjas Bárdos Lajos Női Kart (Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő) és Kis-Dörnyei Lajosné táskai népdaléneklőt.

Meghívtuk a Barcs városa által kitüntetett, országosan ismert és elismert Barcsi Fúvószenekart és az országos és európai aranyminősítéssel rendelkező Mazsorett Egyesületet, illetve szeretnénk megismertetni a nagyközönséggel Pap Tamás versmondót Kaposmérőből valamint a Szuloki Német Nemzetiségi Gyermektánccsoportot.

A programokat az Örökségünk – Somogyország Kincse díjas Somogy Táncegyüttes műsora, a Somogy Polgáraiért és Örökségünk – Somogyország Kincse díjas Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesülete jelenléte, illetve a Kaposvári Vigasságok terének bemutatása teszi színesebbé. Utóbbival újabb értéket, egy olyan helyszínt kívánunk adni Somogy megyének, ahol a jövőben számtalan kulturális és gasztronómiai élménnyel gazdagodhatnak.

Az első Somogyi Értékek Napján az Örökségünk – Somogyország Kincse címmel elismert somogyi szőlő- és borkultúrát a Balatonboglári Borvidék kiváló borai képviselik, melyekből kóstolót is adunk vendégeinknek. A jó ital poharazgatása közben nem árt enni is, így kiváló somogyi étkeket kínálunk vendégeinknek.

Szintén Örökségünk – Somogyország Kincse címmel ismertük el Somogy megye
népművészetét, néphagyományait, így ezen értékeket kézműves kiállításon mutatja be a Somogy Megyei Kézműves Egyesület. Emellett bemutatkoznak Somogy térségei is az Aulában.

Vissza az előző oldalra