Hírek / Ismét vetélkedőt hirdet somogyi diákoknak a vármegyei önkormányzat 2023. Október 09. 13:38

A Somogy Vármegyei Önkormányzat az idei évben is meghirdeti az Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedőt, melyre október 31-ig várja általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok jelentkezését maximum 4 fős csapatokban.

A verseny elsődleges célja, hogy a diákok megismerjék Somogy vármegye művészettörténeti, irodalmi, turisztikai, népművészeti, természeti értékeit, az aktív turizmus lehetőségeit, a vármegye jellegzetes gasztronómiáját, valamint másodsorban alapvető ismereteket szerezzenek a Magyar Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott egyes nemzeti értékek és hungarikumok kapcsán.

A tanulók – a tavalyi évhez hasonlóan - két kategóriában versenyeznek majd, általános iskola, középiskola. A vetélkedő első körében egy feladatsort kell írásban megoldani, és visszaküldeni december 15-ig. A legjobban teljesítő 15-15 csapat középdöntőn vesz részt márciusban Kaposváron, a Vármegyeháza Dísztermében, ahol újabb feladatok várják őket, immár személyesen. A legjobb 6-6 csapat számára áprilisban tartjuk Kaposváron a nagyszabású döntőt. A legjobb 3-3 csapat értékes díjakat nyerhet majd. A vetélkedőre nevezni október 31-ig lehet online, a www.somogyiertekek.hu honlapon keresztül, a „Hungarikum vetélkedő – nevezés” menüpont alatt. A nevezés már él.

Jelenleg a Huszti Gábor, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Kövesdiné Panyi Antónia, a mesztegnyői Faluház vezetője, Lőrincz Sándor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Vármegyei Kirendeltsége társadalmi kapcsolatokért felelős referense, Merczel István, a SEFAG Zrt. osztályvezetője és Polgár Tamás, a MNL Somogy Vármegyei Levéltárának igazgatója alkotta zsűri a versenyfeladatok összeállításán dolgozik - tájékoztatott Biró Norbert, a Somogy Vármegyei közgyűlés elnöke.

Vissza az előző oldalra