Hírek / Kistelepülési Támogatói Alapot hozott létre a megyei közgyűlés 2019. Február 15. 12:30

SomFALU-2019 néven Kistelepülési Támogatói Alapot hozott létre a Somogy Megyei Közgyűlés pénteken. A testület kaposvári Vármegyeházán tartott ülésén elfogadták a megyei önkormányzat idei költségvetését is.

A napirendek tárgyalása során a Somogy Megyei Területi Választási Bizottság póttagjának választották dr. Csorba Éva Klárát és dr. Csillag Attilát. A közgyűlés módosította a megyei önkormányzat 2018. évi költségvetési rendeletét, illetve elfogadták az idei büdzsét, melyet hiány nélkül, az önkormányzat és hivatala tekintetében több mint 1,55 milliárd forintos főösszeggel terveztek meg. A költségvetésben szerepelnek a folyamatban lévő pályázati források is.

Folytatódik idén is az általános iskolások osztálykirándulását támogató Szülőföldem Somogyország program, melyre 3 millió 870 ezer forint áll rendelkezésre. SomFALU-2019 néven Kistelepülési Támogatói Alapot hozott létre a közgyűlés. Mintegy 8 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre a somogyi falvak számára különböző rendezvények, pályázatok önerejének biztosításához. Az alap hozzájárul többek között a Vidékfejlesztési Programban, Leader Programban benyújtott pályázatok önrészéhez, kulturális, gasztronómiai, sport és közösségépítő rendezvények költségeihez, valamint a somogyi települések identitását elősegítő rendezvények megvalósításához. A települések pályázati úton juthatnak hozzá a forráshoz, melyről a Somogy megyei TOP Projekt Bizottság dönt.

Beszámoltak a Somogy Megyei Önkormányzat 2018. évi nemzetközi tevékenységéről és a 2019. évi nemzetközi tervről, mely szerint folytatásra érdemesnek tartják a testvérmegyei kapcsolatokat, illetve a nemzetközi pályázatokat, melyek fejlesztési forrásokat hozhatnak Somogyba.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program végrehajtásával kapcsolatban a megyei önkormányzat munkatársai nyolc, összesen közel 400 millió forintból megvalósult projektet mutattak be. A beruházások során felújították a batéi, a somogyszobi, a balatonboglári és kéthelyi óvodát, a balatonszárszói óvoda pedig új eszközöket kapott. Borodgon az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete újult meg, míg Kéthelyen a szociális alapinfrastruktúrát fejlesztették. Ordacsehiben az önkormányzati hivatal energetikai korszerűsítése valósult meg.

Vissza az előző oldalra