Hírek / Újabb somogyi pályázati sikerek 2019. Január 23. 13:29

Több mint 1,1 milliárd forint értékben született pozitív támogatói döntés január 21-én két korábban beadott somogyi pályázat esetében. Forrásátrendezés segítségével valósulhat meg a Balatonfenyves – Buzsák - Csisztapuszta kisvasút fejlesztése, illetve a Balatonberény - Balatonszentgyörgy - Vörs kerékpáros útvonal kialakítása.

BALATONFENYVES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA a TOP-1.2.1-15-SO1-2016-00018 kódjelű pályázatával 650 millió forint támogatást nyert a Balatonfenyves – Buzsák - Csisztapuszta kisvasút fejlesztésére. A projekt keretében a jelenleg nem üzemelő Imremajor - Csiszta Gyógyfürdő szakasz pályaszerkezete kerül felújításra, illetve a balatonfenyvesi állomás épületében, a vendéglátásra szolgáló hely újul meg. A jelenleg szünetelő vonal visszaállításával a csak közúton megközelíthető Csisztafürdő ismét elérhető lesz vasúti vonalon is.

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT, TOP-3.1.1-15-SO1-2016-00002 számú pályázatának eredményeképpen 470.392.316.- forintot fordíthat a Balatonberény - Balatonszentgyörgy - Vörs kerékpáros útvonal megvalósítására. A Balatonberény - Balatonszentgyörgy - Vörs kerékpáros útvonal létrehozásával a közlekedési, illetve a turisztikai, üdülési (Balaton Bringakörút - Kis-Balaton) célú kerékpározás feltételei egyaránt javulnak. Cél, hogy a biztonságos feltételek megteremtésével - a közvetlenül és közvetve kedvezményezett településeken - a környezetkímélő kerékpáros közlekedési mód elterjedését elősegítésük.

 

Vissza az előző oldalra