Hírek / Újabb turisztikai attrakcióra készülnek a Zselicben 2017. Április 06. 11:36

A természethez kapcsolódó sportágak meghonosítása is célja annak a „Hűség Útja” elnevezésű tematikus turistaútnak, melynek kialakítása a napokban fejeződik be a Zselicben – hangzott el a hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarmon tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

A mintegy 20 kilométeres turistaút hozzájárul az itt élő emberek boldogulásához, a sport és nevelés területén lehetőséget biztosít minden generáció számára az új ismeretek megszerzésére, valamint az egészséges életmód gyakorlására. Emellett teret adhat színvonalas közösségi rendezvények megvalósításához.

A „Hűség Útja” elnevezés pedig utal a házasságra, mely során különböző nehézségek, hullámvölgyek is kialakulhatnak, melyek leküzdése hasonlatos a turistaút végigjárásához. Ezért is várnak többek között házasulandókat is a családok mellett. Április 30-án nagyszabású rendezvénnyel avatják fel a Hűség Útját, melynek fővédnöke Gelencsér Attila.

Kaposvár és térsége országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón kiemelte a Zselic szépségét, értékeit, majd a jövőbeni fejlesztések között megemlítette azt a kerékpárutat, mely várhatóan hamarosan az egész környéket összeköti majd. Ez azonban csak egy lehetőség a sok közül, amit rejt a zselici dombság, viszont „minden apró ötletért le kell hajolni” – utalt arra, hogy a fejlesztések előmozdításához minden elképzelést számba kell venni, s azok közül kiválasztani azokat, melyek valós előrelépést jelentenek.

A „Zselici Ötpróba – A Hűség útja gyalogtúra” védnökeként Biró Norbert tágabb kitekintést nyújtott a somogyi turizmussal kapcsolatban, kiemelve, hogy megyénkbe leginkább a Balaton térségébe érkeznek vendégek, akik már a strandolás mellett tematikus programokon, például a borkóstolókon, borvacsorákon is részt vesznek. A dél-balatoni borturizmus ezzel bővítette az elérhető érdekességek sorát a térségben. A zselici turistaúttal kapcsolatban a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: minden olyan elképzelés megvalósítása, mellyel újabb és újabb turisták érkezhetnek Somogyba támogatandó, hiszen az itt élőknek nyújtanak munkahelyeket, boldogulást.

A turistaút kialakítása befejezéséhez közeledik, a napokban még hidak, padok készülnek és az útvonal kifestése is megtörténik, hogy április 30-án méltó módon indulhasson el az a nagyszabású rendezvény, melynek támogatói között találjuk a Méltó Életért Alapítványt, a Somogy Megyei Természetbarát Szövetséget, Gálosfa, Kaposgyarmat, Hajmás és Gödre és Somogy Megye Önkormányzatát, továbbá a Zselicfarm Kft-t, a Borostyán 95 Kft-t, és a Ts Produkció Kft-t, a Sefag Zrt-t és az Intersportot. A Zselicvölgy Szabadidőfarmról induló gyalogtúra érinti a környék egyik látványosságát, a Csepegő-kő forrást is.

Vissza az előző oldalra