TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00009

2020_reg.jpg

 

Kedvezményezett: Nagyberény Község Önkormányzata
Projekt címe: Orvosi rendelő energetikai felújítása Nagyberényben
Szerződött támogatás összege: 50 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezés dátuma: 2019. december 31.

Projekt tartalmának bemutatása:
Jelen beruházás Somogy Megye Területfejlesztési Programjának 5.2. intézkedéséhez kapcsolódik, amely a megújuló energiaforrásokra épülő helyi, közösségi energiatermelő- és ellátó rendszerek elterjesztését célozza.
A nagyberényi önkormányzat épületének utólagos, teljes körű hőszigetelését és nyílászáróinak cseréjét hajtjuk végre. Ez az új, korszerű nyílászárók beépítését, illetve a határoló felületek hőszigetelését jelenti. Az épület állagmegóvása mellett kiemelt célunk az energiatakarékos működés feltételeinek megteremtése.
Az új fűtési hőigényekhez igazodva egy modern kondenzációs kazán beszerzése indokolt. A központi fűtésbe újonnan bevonni kívánt épületrészben a központi fűtés kiépítését is el kell végezni.
A teljeskörű szigetelés mellett az épület tetejére napelemet helyezünk el, amely a szakértői számítások szerint elegendő a saját villamosenergia igény kielégítésére.
Az épület állapotából kiindulva szükséges a projekt keretében az épület villamossági korszerűsítését is elvégezni. Ez elengedhetetlen a fotovillamos rendszerek hatékony működéséhez is.
A projekt megvalósítása klímakockázattal nem jár, hozzájárul az országos üvegházhatású gázkibocsátás csökkentéséhez.

Támogatási szerződés száma: TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00009