TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00035

2020_reg.jpg

Kedvezményezett neve: Látrány Község Önkormányzata
A projekt címe: Önkormányzati hivatal épületének energetikai korszerűsítése Látrányban
A szerződött támogatás összege: 40 785 118 Ft
A támogatás mértéke: 100,00 %
A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2020.08.31

A projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00035

A projekt bemutatása:

A projekt keretében Látrány Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának energetikai korszerűsítése történik meg.
A felújítás keretében megvalósul az épület homlokzati, lábazati, illetve az ablakkávák kiegészítő hőszigetelése, ezzel együtt megtörténik a padlásfödém szigetelése és a régi nyílászárók cseréje is. A fűtési rendszer egyedi tervek szerint kerül felújításra, a meglévő gázkazán levegő-víz hőszivattyúra kerül kicserélésre. A szekunder rendszer hőleadói a hőszivattyús rendszer kiszolgálni képes fan-coil berendezésekkel kerül fejlesztésre. A fűtésrendszer a korszerűsítés következtében egyedileg szabályozhatóvá válik. A villamos-áram fogyasztás mérséklésére 15,34 kWp összteljesítményű napelemes rendszer kerül kiépítésre.
Az akadálymentesítés egy korábbi beruházás alkalmával megvalósult az épületben, így jelen projekt keretében, csak részleges, kizárólag infokommunikációs elemekre korlátozott fejlesztés jön létre.

Az építési beruházáson túlmenően, az energetikai beruházással érintett épület állandó használói tudásmegosztásban részesülnek: ismeretet szeretnek az alkalmazott megoldásokról, a helyes üzemeltetés szabályairól, a beruházás környezeti hozadékairól, amelyet az épületüzemeltetésben, épületenergetikában jártas szakértő végez. A képzési anyag későbbi, önálló tanulásra alkalmas formában az adott intézményen belül elérhetővé válik.