TOP_PLUSZ-1.1.1.-21-SO1-2022-00011

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: Kelevíz Község Önkormányzata
A fejlesztés tárgya, célja: A kelevízi Arany Kézművek Boltjának korszerűsítése
A szerződött támogatás összege: 73 990 072,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.28.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:
A projekt keretében a Kelevíz Község Önkormányzatának tulajdonában és üzemeltetésében lévő, Kelevíz 137/1 hrsz-en található helyi és környékbeli termékeket értékesítő bolt felújítását tervezzük. A projekt keretében a rendkívül elavult műszaki állapotban lévő épület felújítása vált szükségessé, amely az esztétikai hibákon kívül a gazdaságtalan üzemeltetést kívánja megoldani.

A felújítás keretében az alábbi tevékenységek valósulnak meg: az épület belső korszerűsítése – átépítése és felújítása, a külső határoló szerkezeteinek hőszigetelése, homlokzati nyílászáróinak cseréje, zárófödém hő- és vízszigetelését, fűtési rendszer korszerűsítése, az épület elektromos rendszerének felújítása, valamint projektarányos akadálymentesítés és megújuló energiatermelő fotovoltaikus rendszer kiépítése. Továbbá eszközök beszerzése is tervezett, amely a bolt belső bútorzatát jelenti elsősorban.

Az épület felújításán túl a projekthez kapcsolódó egyéb tevékenységek is megvalósulnak: kötelező nyilvánosság biztosítása, tervezési és műszaki ellenőrzési tevékenység, projektmenedzsment tevékenység, rehabilitációs szakmérnök tevékenysége. A fejlesztés eredményképp a település további termékek befogadását is kezdeményezni tudja, valamint a helyi gazdaság élénkülését is várjuk a projekt hatásaként.