TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00072

sztp.jpg

A kedvezményezett neve: Lakócsa Község Önkormányzata
A fejlesztés tárgya, célja: Településfejlesztés Lakócsán
A szerződött támogatás összege: 149 999 816,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.12.31.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A fejlesztés kizárólag Lakócsa Község közigazgatási területén valósul meg a település belterületén, annak központi részén. Az érintett  fejlesztési területek a község Szabadság utcai és Fodor József u. 5. szám alatti területeket érintik.

A projekt elsődleges célja a Lakócsa község közösségi életének egyik központjaként funkcionáló, ám az elmúlt időszakban bekövetkezett állagromlás következtében az elvárt szolgáltatási színvonalat biztosítani nem tudó Művelődési ház infrastrukturális fejlesztése. A tervezett fejlesztések eredményeként egy modernebb, és gazdaságosabban, fenntarthatóbb módon üzemeltethető közösségi teret tudunk biztosítani a lakosság számára.

 A tervezett infrastrukturális fejlesztések:

- tetőfelújítás

- nyílászáró csere

- villamos korszerűsítés

- fűtéskorszerűsítés

- padlóburkolat cseréje

- szükség szerint vakolat és festés javítása

- külső vakolat, lábazat javítása

- szigetelés

- megújuló energiahasznosító berendezések (napelemek)

A vonatkozó európai uniós és hazai környezetvédelmi és esélyegyenlőségi előírásokat, jogszabályokat, a „jelentős károkozás elkerülését célzó” elővigyázatosság elvét betartjuk, a projekt által érintett területen a védett környezeti, természeti és kulturális értékeket megőrizzük, a fennálló vagy a beruházás során keletkezett környezeti kárt és az esélyegyenlőség szempontjából jogszabályba ütköző nem-megfelelőséget legkésőbb a projekt megvalósítása során megszüntetjük. Infrastrukturális fejlesztéseknél: létesítmények, térhasználat közlekedési kapcsolatok tervezésekor figyelembe vesszük és érvényesítjük az egyetemes tervezés elveit, azaz a nők és férfiak igényeit, az idősek, a
fogyatékosok és a gyermekek igényeit, és bemutatjuk ennek módját.