TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00112

sztp.jpg


A kedvezményezett neve: KERCSELIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
A fejlesztés tárgya, célja: Kulturális és közösségi célú fejlesztés Kercseligeten
A szerződött támogatás összege: 50 299 630,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma:2026.03.01.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:
Jelen projekt célja a Kercseliget Község Önkormányzata tulajdonában és üzemeltetésében levő könyvár és teleház felújítása, valamint a szintén  önkormányzati tulajdont képező faluház épületén belül a nyugdíjas klubhelyiség, valamint a hozzákapcsolódó vizesblokk és közlekedő felújítása. Emellett
megvalósul az épület udvarának és a mellette helyet foglaló játszótér zöldítése, árnyékosítása, védőfasor ültetése.

A 289 Hrsz.-ú ingatlanon lévő játszótér bővül egy okos paddal a hozzá kapcsolódó térburkolattal, valamint háromszintű növényesítéssel.

A 290/2 Hrsz.-ú ingatlanon lévő könyvtár épület homlokzatának felújítása hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje, födémszigetelés, elektromos hálózatának átépítése, belső festése és fűtéskorszerűsítése valósul meg. A gazdaságosabb üzemeltetés elérése céljából 2kWp napelemrendszer kerül felszerelésre.

Szintén a 290/2 Hrsz.-ú ingatlanon lévő faluház nyílászáróinak cseréje megvalósult korábban, viszont az épület homlokzatának szigetelése még nem valósult meg. E pályázat keretében a faluházhoz közvetlenül tartozó homlokzat és födém kerül szigetelésre. Az épületben lévő vizesblokk kerül átalakításra, felújításra.

Ezen túlmenően itt is beépítésre kerül egy napelemrendszer 4 kW nagyságrenddel a gazdaságosabb üzemeltetés biztosítása érdekében.

A fejlesztés célja infrastruktúra-fejlesztés megvalósítása, mely hozzájárul a lakosság és főként a fiatalok helyben maradásához, hiszen az életminőséget javító települési szolgáltatás lesz elérhető Kercseligeten, egyúttal Kercseliget általános környezeti állapotát is javítja. A fejlesztés célcsoportja a teljes települési lakosság, akik korosztálytól és az épület használatának motivációjától függetlenül (szabadidős tevékenység, sportolás, klub-foglalkozások stb.) mind igénybe vehetik az épület felújítás utáni szolgáltatásait, kül- és beltéren egyaránt.