TOP_PLUSZ-3.3.2-21-SO1-2022-00013

sztp.jpg


A kedvezményezett neve: Barcs Város Önkormányzata
A fejlesztés tárgya, célja: Szociális konyha fejlesztése Barcson
A szerződött támogatás összege: 149 954 615,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.12.01.
A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Jelenlegi fejlesztés célja a Barcsi Szociális Központ főzőkonyhájának a felújítása a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása érdekében. A megvalósítás helyszíne, 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 32-34. Az fejlesztendő szociális alapszolgáltatás az étkeztetés, infrastruktúrájának fejlesztése a feltétele annak, hogy elsősorban a társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok helyzetének javítására irányuló programok végrehajtásához biztosított legyen a megfelelő intézményi háttér, másrészről a foglalkoztatottsági szint növeléséhez csökkenthetők legyenek a családi terhek.

A fejlesztéssel érintett főzőkonyha jelenleg rossz műszaki állapotban van. 40 éve nem volt jelentősebb felújítás. A belső burkolatok sérültek, hiányosak, a falak festése kopott, a vakolat több helyen hullik. A csempeburkolatok teljes cseréje indokolt. A konyhához tartozó kiszolgáló helyiségek, raktárak is felújításra szorulnak. A külső nyílászárók elavultak, a belsők nincsenek jó állapotban, cseréjük indokolt. A gépészeti és villamos hálózat is elavult, teljes cseréjük szükséges. A gépparkban a 2000-es években voltak újítások, azonban az eszközök többségének cseréje szükséges. Napi szinten küzdenek a dolgozók dugulásokkal, gépek meghibásodásával, ezek a hibák már a konyha működését veszélyetetik. Jelenleg a konyha személyzete rendelkezésre áll, minden álláshely be van töltve,
ez a későbbiekben is így tervezett.

A pályázat során az érintett főzőkonyha teljes felújításra és korszerűsítésre kerül. A belső burkolatok megújulnak, a falak festése, a vakolat javítása megtörténik. A csempeburkolatok teljes cseréje indokolt. A konyhához tartozó kiszolgáló helyiségek, raktárak is felújításra kerülnek. A külső és belső nyílászárók ki lesznek cserélve. A gépészeti és villamos hálózat megújul. Új eszközök kerülnek beszerzésre.

A konyha felújításával az idősek, fogyatékkal élők jobb feltételekkel, magasabb színvonalon vehetik igénybe a kínált szolgáltatásokat.