TOP_PLUSZ-3.3.2-21-SO1-2022-00018

sztp.jpg


A kedvezményezett neve: Kaposszerdahely Község Önkormányzata
A fejlesztés tárgya, célja: Szociális infrastruktúra fejlesztése Kaposszerdahelyen
A szerződött támogatás összege: 199 962 135,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.12.01.
A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Jelen projekt tartalma a Szociális Alapszolgáltatási Központ épületének felújítása Kaposszerdahelyen. A megvalósítás helyszíne: 7476 Kaposszerdahely, Kossuth Lajos utca 59. Az épületben a gondozási központon kívül háziorvosi és védőnői rendelő, mini bölcsőde és közösségi tér kapott helyet.

A fejleszteni kívánt épület Kaposszerdahely Község Önkormányzata 100%-os tulajdonában van. A 2012-es évben történt felépítése óta eltelt 10 évben az épület állapota leromlott. A tetőszerkezet meggyengült, a kialakult beázások miatt a falak, a burkolatok megsérültek. Az épület fűtési rendszere sem felel meg az energiahatékonysági elvárásoknak, a megújuló energia felhasználásának bővítése szükséges. Az épület jelenlegi állapotában szinte használhatatlan. Több helyen beázik. A hőszigetelő réteg nem tudja betölteni a funkcióját.


A melegvíztároló tartály repedése miatt az egész épületet elárasztotta a víz. Az épület nyugati oldali terasztető teljesen tönkrement. A polikarbonát több helyen kilyukadt, ezáltal a fa szerkezet elrohadt. Az épület fűtését és meleg víz ellátását két darab gázkazán szolgáltatja, melyek elöregedtek, javításuk költséges.

Az épület állapotának feltárása után kitűzésre kerültek a felújítási korszerűsítési célok, az alábbi fejlesztések valósulnak meg: a tető cseréje, szigetelése, a burkolatok cseréje, a falak, gipszkarton burkolatok cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, napelem elhelyezése.


A Zselici Szociális Alapszolgáltatási Központ szolgáltatásaival hozzájárul a lakosság életminőségének javításához, a hátrányos helyzetű csoportok  esélyegyenlőségének elősegítéséhez, a társadalmi kohézió erősítéséhez.